• event_yilbasimenusu-2.jpg
  • 1-18.jpg
  • 2-14.jpg
  • 3-13.jpg
  • 4-15.jpg
  • 5-4.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12-4.jpg

Zwilling Instagram Yarışması Workshop’u

Zwilling'in düzenlediği Instagram yarışmamızın kazananları ile Yılbaşı menüsü workshop'umuz çok keyifli geçti. Workshopta hazırladığımız Yılbaşı Menümüzün yemek tariflerini de sizlerle paylaşıyoruz.

 

Tarifler

Yılbaşı Kurabiyesi:

Malzemeler: 1 yumurta | 170gr. -1,5 su bardağı un | 1/2 tatlı kaşığı tarçın | 125 gr. tereyağ | 60 gr. -1 su bardağı pudra şekeri | 1/2 tatlı kaşığı kakao | 40 gr. -1 su bardağı fındık unu | 1/2 paket vanilya ya da 1/2 çubuk vanilya | 1/4 paket kabartma tozu-2,5 gr

Yapılışı: Pudra şekeri ve kakao hariç diğer kuru malzemelerin hepsi tartılıp beraber elenir. Tereyağ ile pudra şekeri karıştırılır, yumurtalar eklenir. Elenen kuru malzemeler karışıma eklenir. Hamur buzdolabında dinlendirilir. İstenilen kalınlıkta açılıp, kalıpla kesilip 180 dereceli fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirilir. (yaklaşık 8 dakika)

Fıstıklı Tavuk:

Malzemeler: 2 adet kapya | Yeşil biber | Fıstık | Nişasta | Yumurta sarısı | Salça | Pirinç sirkesi ya da elma sirkesi | Tavuk tozu | Şeker | Soya sosu | Tavuk gögüsü | Tuz karabiber | Zencefil

Sos: 1 Çorba kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi | Koyu renkli bir çorba kaşığı soya sosu | 1 cay kaşığı tavuk tozu | 3 kaşık seker | Biraz su çok az

Yapılışı: Sirke, tuz, karabiber koyarak tavukları karıştır. Yumurta sarısını ve 1/3 oranında nişastayı iyice tavuklara yedirelim. Yumurta sarısı nişasta kıvamı yapış yapış oluncaya kadar tavukları ovalayın. Koyu kıvamda bir marine sosudur. Tavamıza biraz sıvı yağ ile pişirmeye koyun. Çok pişirmeyin bir tabağa tavukları alın. Tavayı yine biraz sıvı yağ koyarak ısınmış yağa sebzeleri koyarak pişirmeye başlıyoruz. Önce Fıstıkları koyun sonra bir kaşık salça, zencefil, soğanı pişiriyoruz. Bir dakika sonra devam çıkarmak yok içinden ateşin altını biraz açıyoruz, doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri, sarımsağı da koyuyoruz çevirerek pişir hoplat zıplat fıstıkların tadına bak, pişmemiş ise biraz daha pişir ama çok pişirmeyin. Tavukları yine ekle, sosu koy son bir kez daha hadi hopla zıpla... Sen değil tavadakiler... İşte hazır afiyet olsun :)

Kestaneli Pilav:

Malzemeler: 1 bardak pirinç | 1 havuç | 1 soğan | 1 yemek kasığı domates salçası | Tereyağ | Tuz karabiber | Yenibahar | Tarçın | Badem | Kestane Şekerlemesi

Yapılışı: 1 Bardak basmati pirincine, 1 ve ¾ su brd su konur, pirinç kavrularak pişirilir. Islatmaya veya süzmeye gerek kalmaz.