• maxresdefault-min.jpg

Staub Döküm Tencerede Portakallı Hindi

Malzemeler

  • 1 adet organik hindi
  • 5 adet portakal
  • 3 dal biberiye
  • 5 adet patates
  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Damak zevkinize göre yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Hazırlanışı

  • Hindinizi yıkayın, bacaklarını bir ip ile bağlayın.
  • Portakalları dörde bölün.
  • Üzerlerine biberiyeyi ekleyin.
  • Ayrı bir yerde patatesleri elma dilim şeklinde kesin ve haşlayın.
  • Haşlanmış patatesleri süzüp iki diş sarımsak eklemiş olduğunuz portakallı biberiyeli karışımın içine koyun.
  • İki tatlı kaşığı esmer şekeri aynı karışıma ilave edin.
  • Karabiber, tuz, kırmızı biber, zeytinyağını karıştır
  • Yağlı kağıdın üzerine hindiyi alıp aralarına portakal dilimleri yerleştirin.
  • Baharatlı zeytinyağlı karışımı tavuğunuzun üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde sürün.
  • Tavuğunuzu döküm tencereye koyup, hazırladığınız garnitür karışımını tencereye yerleştirin.
  • Hindinizi hazırlayıp fırına koyduğunuzda ısıyı 200 derece olarak ayarlayın, mümkün olduğunca yüksek ısıda pişirin. Devamında 170 dereceye indirin.
  • Ortalama 2 saat pişme süresi olup, fırınınıza ve hindinizin büyüklüğüne göre pişme süresi farklılık gösterecektir.