• tarif-5.jpg

Yaban Mersinli ve Pepperonili Kabaklı Pizza

Malzemeler (4 Kişilik) 

25 gr kuru maya 
400 gr un
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
Biraz yoğurmayı kolaylaşırıcı un 
Tuz 
500 gr balkabağı
500 gr krema 
Bir tutam şeker
Karabiber
250 gr dilimlenmiş dana pepperoni 
75 gr yaban mersini
½ demet taze adaçayı 

Hazırlanışı

125 ml ılık su ile mayayı karıştırın. Ardından un, zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyin ve pürüzsüz bir hamur oluşturuncaya kadar yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 
30 dakika boyunca dinlendirin. 

Bu arada balkabağını yarıya bölün, çekirdeklerini bir kaşık yardımı ile alın ve küçük dilimlere ayırın. Fırını 250° C'ye kadar önceden ısıtın. Dinlendirdiğiniz hamuru 4'e ayırın ve her birini unlu bir tezgah üzerinde uzun, ince ve düz şekiller olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın. 
Bu işlem sonrası yağlı kağıtla kaplı bir fırın tepsisine 2 hamur tabanını yerleştirin. Hamur tabanlarına kremayı yayın. 
Üst üste balkabağını eşit şekilde şekerle birlikte serpin.

Ardından tuz, karabiber, dana pepperoni ve yaban mersinini pizza hamurlarının üstüne yayın. Artık pişmeye hazır olan pizzalarınızı önceden ısıttığınız fırında altın sarısı ve 
kahverengi olana kadar 12-14 dakika pişirin. Pizzalar pişerken adaçayını yıkayın, kurutun ve küçük şeritler halinde kesin ve kenarda bekletin. 

Sıcacık pizzalarınızı fırından çıkarın ve adaçayı 
yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun