• zwilling-zwilling-zwilling-tarif-instagram-2-2.jpg

Sebzeli Mini Tencere Böreği

Malzemeler

  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 havuç
  • 2 patates
  • 100 gr şeker bezelyesi
  • 150 gr donmuş bezelye
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 150 ml beyaz şarap
  • 200 ml badem sütü
  • 400 ml sebze suyu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Öğütülmüş tuz ve biber
  • 1 kat milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • 20 ml soya krema
  • 1 yemek kaşığı beyaz ve siyah susam tohumları

 

Hazırlanışı

  • İçinin hazırlığı için, soğanları soyun ve sarımsaklarla birlikte yemeklik doğrayın.
  • Patates ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra yaklaşık 1 cm'lik küpler şeklinde doğrayın.
  • Bezelyeleri yıkayıp 2'ye bölün. Bezelye tanelerinin buzlarını çözün. Maydanozu bol suda yıkayıp kurulayın.
  • Yapraklarını ayırıp küçük parçalara bölün.
  • 1 çorba kaşığı bitkisel yağda soğan ve sarımsakları renkleri hafif dönene kadar çevirin.
  • Patates ve havuçları atıp beyaz şarabı ekleyin badem sütü ve sebze suyunu koyup 10 dk kapağı
  • açık tencerede kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde mısır nişastasını ufak bir soğuk suda karıştırın, sebzelerin üzerine dökün ve kaynamaya bırakın.
  • Bezelye, bezelye taneleri ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tavanızı ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
  • Milföy hamurunu 10 ve 14 cm'lik 4'er adet yuvarlak şekillerde kesin.
  • Mini döküm tencerelerinizin tabanını yağlayın. Büyük olan milföy hamurunu tabana yerleştirin.
  • Üstüne 3-4 kaşık hazırladığınız karışımdan ekleyin. Üstünü daha küçük kestiğiniz milföy
  • hamuru ile koplayın. Sivri uçlu bir bıçak kullanarak üstte kalan hamuru baklava şeklinde kesin.
  • Soya kreması ve yumurtanın sarısını karıştırıp üstüne sürün. Susam serpiştirip 25-30 dk süreyle fırına verin.
  • Ilık servis edilmesini tavsiye ederiz.

Afiyet Olsun...