• kurufasulye-kapak.jpg

Döküm Tencerede Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr kuru fasülye
  • 2 orta soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 sivri biber
  • 2 adet domates (küp küp doğranmış)
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kaynamış su
  • Tuz, karabiber, pul biber

 

Yapılışı

  • Kuru fasulyeyi döküm tencere kullanarak pişireceğimiz için akşamdan ıslatmayı unutmanız sorun olmayacaktır. 1-2 saat önceden de ıslatmanız yeterli olacaktır.
  • Döküm tenceremizde sıcak su ile kuru fasülyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  • Soğanları ve sivribiberleri yemeklik doğrayın ve suda şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Biber salçası ve domates salçasını ekleyin.Domatesleri küp doğrayın ve ekleyin. 2 yemek kaşığı sıvı yağını ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
  • Haşlanmış kuru fasülyeyi ekleyin, üzerini 4 parmak geçecek kadar su ve tuz ve isteğe bağlı diğer baharatları ekleyip yavaş ateşte pişirmeye bırakın.
  • Staub Döküm tencerede büyükannelerimizin güveçte pişirdiği lezzette kurufasülye tadının haklı sebepleri var..
  • Staub kapaklarının altındaki yağmur damlacıkları sayesinde yemeğiniz kendi suyunda, yavaş ateşte nemiyle pişer.
  • Staub'un özel taban teknolojisi sayesinde içinde pişen aromalar hafızaya alınır, bir sonraki aynı yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar.