• barbeku-kapak.jpg

Staub ile 365 Gün Barbekü Keyfi

Malzemeler

  • T BONE STEAK
  • 1 T-bone steak
  • Deniz tuzu
  • Biberiye
  • Çeri domates

 

Yapılışı

  • Dinlendirilmiş ete deniz tuzu ve karabiber ekleyin ve hafif ovun.
  • Önceden ısıttığınız döküm ızgaraya (elinizi üstüne yaklaştırdığınızda ısıyı alabildiğiniz seviye) etinizi yerleştirin.
  • Müdahale etmeden 3 dk bekleyin, spatulanız ile kontrol edin, rahatça tavadan ayrıldığında diğer tarafını çevirebilirsiniz. Diğer tarafı da 3 dk pişirdikten sonra döküm tavayı önceden ısıtılmış fırına 5-7 dk gönderin.
  • Fırından çıkardığınız eti bir tel ya da ahşap üzerine dinlenmeye alın. Üzerine bir folyo kapatın.
  • 5 dakika dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.
  • Lezzet ipuçları;
  • *Etinizi pişirmeden en az 1 saat önce dolaptan çıkarın, tezgahta oda sıcaklığında beklesin.
  • *Döküm tavanızı en yüksek ateşte iyice ısıtın. 
  • *Etin dökümde pişirilmesi sağlanırken acele edilmemeli. Etin önce tavaya yapışması sonradan piştikçe kendini salması için zaman verilmeli.
  • Önce ocak sonra fırına giren et fırın sonrasında ızgara tel veya tahtanın üzerinde 1-2 dk dinlendirilmeli sonradan kendini salması beklenmelidir.