• dolma-kapak.jpg

Staub Döküm Tencerenin Nemiyle Sağlıkla Pişen Dolmalar

Malzemeler

  • 2,5  su bardağı pirinç
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ½  limon
  • 1  yemek kaşığı dolmalık çam fıstık
  • 1  yemek kaşığı  kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • ½  su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1çay bardağı kaynamış su
  • Tuz, karabiber
  • Sarı kırmızı dolmalık biber
  • 2 su bardağı su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates

 

Yapılışı

  • Soğanları yemeklik doğrayın ve suda şeffalaşıncaya kadar pişirin. Yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyin, sıvı yağı ekleyerek ve 1-2 dakika kavurun.
  • Sonra sırasıyla nane, yenibahar, şeker, tuz , karabiber, limon ve maydanozu ekleyin.
  • Ayrı bir tavada hafif dolmalık fıstıkları kavurun ve pirinçli karışıma ekleyin.
  • 1 çay bardağı kaynamış suyu ekleyin ve hafif ateşte suyu çekene kadar demlendirin ve soğutun.
  • Biberlerin içini temizleyip yıkayın ve hazırladığınız harç ile doldurun ve domates dilimleri ile kapatın.
  • Biberlerin üzerine su ve zeytinyağı ekleyerek orta ateşte 20 – 25 dakika pişirin.