• kek-kapak.jpg

Çikolata Kremalı ve Marshmallowlu Kek

26 cm tava

400 gr hazır pizza hamuru

30 gr erimiş yağ

Çikolata Kreması

330 gr sütlü çikolata

150 gr badem

3 çorba kaşığı sıvı yağ

3 çorba kaşığı pudra şekeri

1 çorba kaşığı kakao

1/2 paket vanilya

½ çorba kaşığı deniz tuzu

Üstüne süsleme

30 gr bitter çikolata

30 gr sütlü çikolata

30 gr beyaz çikolata

100 gr marshmallow

Yapılışı


Fırını 230 ° C'ye kadar önceden ısıtın.

Çikolata kreması için, sütlü çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü eritin. Bademleri ekleyin ve karıştırın. Yavaş yavaş sıvı yağ, pudra şekeri, kakao tozu ve vanilyayı ilave edin ve bir fırça veya karıştırıcı kullanarak karıştırın. Deniz tuzu ile tadına bakıp kenara çekin. Pişirme kağıdını yerleştirin. Hamuru tezgahta yuvarlak bir şekilde açın. Hamur dairesini dikkatle tavaya yerleştirin. Erimiş tereyağını hamura sürüp yaklaşık 12 dakika fırında pişirin.

Fırından çıkarıp üstte çikolata kremasını yayın. Üç farklı çikolatayı çırpıp ve kremayı üzerine sürün. Marshmallowları serpin. Son olarak, çikolatanın eridiği ve marshmallow'ların hafifçe renklenmeye başlaması için fırına 4-5 dakika kadar fırına koyun. Fırından çıkarın, kesmeden ve servis yapmadan önce soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun..