• karides.png

Wok'ta Karidesli Linguini

İçindekiler

  • Misket Limon yağı:
  • 2 organik misket limon
  • 150 ml doğal zeytinyağı
  • 12 adet kafası ve kabağı çıkartılmış karides,
  • pişirmeye hazır
  • 4 adet arpacık soğanı
  • 3 adet sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet organik misket limon
  • 250 gr linguine makarna
  • 25 ml zeytinyağı
  • 150 ml tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber

 

Hazırlık

  • Misket limon yağını yapmak için limonları sıcak suda yıkayın ve kurutun. Kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. 
  • Bir kapta rende kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.
  • Karidesleri yıkayıp kurutun. Arpacık soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Maydanozları yıkayın, kurutun ve kesin. Misket limonunu sıcak suda yıkayın, kurulayın, uzunlamasına ince parçalara bölün. 
  • Linguine makarnanızı tuzlu suda pakedin üstünde yazan talimatlara göre haşlayın, süzün. Aldente kıvamı tercih edebilirsiniz.
  • Eşzamanlı olarak, zeytinyağını Zwilling Wok tavaya alın. Kızdığında soğan ve sarımsaklarla birlikte karidesleri de  3-5 dakika renkleri kahverengi olana kadar pişirin. Tavuk suyunu ekleyin 3 dk kaynamaya bırakın. Makarnayı ekleyin, hepsini birlikte karıştırın. Aromalarının birbirine geçmesi için 2-3 dakika bekleyin. Misket limonu dilimlerini ekleyin. Tuz ve karabiber koyduktan sonra servis yaparken maydonoz ile süsleyin. 

 

Afiyet olsun.