• img_7928.jpg

Baget Ekmeği

  • 750 gr ekmeklik sert un
  • 450 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 25 gr yaş maya

Yapılışı

  • Unu geniş bir kaba koyun ve eleyin.
  • Ortasına çukur açın ve mayayı ufalayın.
  • Unun kenarlarına gelecek şekilde tuz ve şekeri ekleyin.
  • Sıvıyağ ve suyu ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun, üzerini streçleyerek mayalandırın.
  • İlk mayası olunca hamuru tezgaha alın ve 3 eşit parcaya bölerek baston şeklinde yuvarlayarak tepsiye dizin ve tepside mayalandırın.
  • Fırına koymadan keskin bir bıçakla çizikler atın.
  • 200 derecede 15-20 dakika altı sert olana kadar pişirin ve tel üzerinde dinlendikten sonra dilimleyin.