• fondu-kapak.jpg

Fondü Tarifi

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 250 gr sütlü çikolata- 250 gr bitter çikolata-2 tutam nane
  • 250 ml krema-1 adet vanilya çubuğu- 2 yemek kaşığı bal- 50 gr tereyağ-500 gr çilek

 

Hazırlanışı

  • Çikolataları kesin. Vanilya çubuğunu boydan ikiye ayırarak içindeki siyah çekirdekleri bıçağınız ile sıyırarak alın. Sos tenceresinde krema, vanilya çekirdekleri, bal ve tereyağı karıştırarak kaynatın. Naneyi karışımın içine atıp ocağı kapatın ve 5 dakika aromaların birbirine karışmasını bekleyin.
  • Sos tencerenizi ocaktan alın, nane yapraklarını çıkartıp çikolataları içinde eritin.
  • Çikolatalı karışımı Staub Döküm Demir fondüye alıp sıcak kalmasını sağlayın.
  • Çilekleri yıkayın, kurulayın, zevkinize göre dilimlere ayırın. Bir şişe geçirip çikolatalı sosunuza bandıra bandıra yiyin.

 

AFİYET OLSUN.