• untitled-1-2.jpg

Staub Döküm Demir'de Ekmek Tarifi

800 gr Ekmek için Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 800 gr ekmek unu
  • 120 gr çavdar unu
  • 80 gr kepekli un
  • 400 ml ılık süt
  • 160 gr eritilmiş tereyağ
  • 120 gr siyah şeker
  • 56 gr taze maya
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 120 gr kurutulmuş kızılcık
  • 90 gr ceviz
  • 60 gr bitter çikolata

 

Hazırlanışı

  • Fırınınızı önceden 50-60 derece ısıya getirin, Staub döküm tencerenizin içini yağlayıp kapağını kapatıp hamurunuzu hazırlayana kadar ısınmasını sağlayın.
  • Mayanızı parçalayıp ılık sütün içinde tereyağ ve şeker ile çözünmesini sağlayın. Ayrı bir karıştırma kabında unları tuz ve tarçın ile iyice karıştırın.
  • Ceviz ve kurutulmuş kızılcıkları gelişine küçük küçük Zwilling bıçağınızla kesin.
  • Erimiş olan mayalı karışımınızı unlu karışım ile parmaklarınıza yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
  • Kızılcık, ceviz ve çikolatayı ekleyip 10 dakika daha yoğurun.
  • Fırından Staub tencerenizi çıkarıp, üstüne un attığınız hamuru tam ortaya yerleştirin. Tencerenizin kapağını kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Bu arada fırını kapatıp 1 saatin sonuna doğru 240 derecede ön ısıtma yapın.
  • Hamur iki kat büyüklüğü ulaşır ulaşmaz, keskin Zwilling bıçağınız ile 3 kesik açın. Staub döküm tencerenizi 15 dakika fırına yerleştirin. Sonrasında fırının derecesini 180 dereceye indirip 40-50 dakika pişirin. Pişirme tamamlandığında Staub döküm tencerenizi fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tencerenizden çıkardığınız çikolata parçacıklı ekmeğinizi dilimleyip ılık veya soğuk tercihinize göre servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.