• reyhanli-tavuk-kapak.jpg

Otlu Yoğurtlu Reyhanlı Tavuk

  • 1 bütün tavuk
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kasığı un
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ demet reyhan
  • ½ demet maydanoz
  • 3 su bardağı su

Yapılışı

  • Bütün tavuğu temzleyin ve bir tencereye yerleştirin.Havuç ve soğanı kabaca doğrayın ve tavuğa ekleyin. Üzerine tane karabiberi ekleyin ve üzerini kaplayacak şeklde su koyun ve haşlayın.
  • Staub döküm tencereyi ısıtın ve zeytinyağı ekleyin.Kaynattığınız bütün tavuğu alt üst derisi kızarana kadar çevirin.
  • Tavuğun üzerine 3 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuğu haşlayıp süzdüğünüz suyu ekleyin.
  • Kaynamaya bıraktıktan sonra bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp ılıştırarak eklyin.
  • Tavada tereyağını kızdırın pulbiber ve nane ekleyin ve tavuğun üzerinde gezdirin ve taze otlarla, maydanozla servis edin.