• img_7771.jpg

Özbek Pilavı

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • ½ su bardağı kavruluş badem
  • ½ bu bardağı kayısı
  • ½ su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz , Karabiber
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3.5 su bardağı su

Yapılışı

  • Kuş başı etleri yıkayın ve tencereye üzerine çıkana kadar su koyarak kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Süzerek ayrı bir tabağa alın.
  • Pirinci yıkayın.
  • Tencerede sıvıyağ ve tereyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun ve pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Pirinci kavurduktan sonra sırasıyla nohut, kayısı, badem ve kuş üzümünü ekleyin.
  • En son üzerine etleri serin ve su ve tavuk suyunu ekleyin. Suyu kaynamaya başlayınca döküm tencerenizin ağzını kapatıp, kısık ateşte pişirin 15 dak. Sonra demlendirin.