• img_7761-2.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • ½ su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1çay bardağı kaynamış su
  • Tuz, karabiber
  • 500 gr salamura yaprak
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

  • Soğanları yemeklik doğrayın ve suda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Az zeytinyağ ekleyin.
  • Sonra sırasıyla nane, yenibahar, şeker, tuz , karabiber, limon ve maydanozu ekleyin.
  • Ayrı bir tavada hafif dolmalık fıstıkları kavurun ve pirinçli karışıma ekleyin.
  • 1 çay bardağı kaynamış suyu ekleyin ve hafif ateşte suyu çekene kadar demlendirin ve soğutun.
  • Diğer tarafta salamura yaprakları 3- 4 kez tuzu gidene kadar yıkayın.
  • Bir yaprağa bir tatlı kaşığı gelecek şekilde sarın ve tencereye dizin.
  • Üzerine 2 su bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve 30 dakika pişrin soğuduktan sonra limon dilimleri ile servis edin.