• 00.jpg

Staub Balkabağı Tencerede Kabak Yemeği

"Sonbahara Özel bir Tarif"

4-6 Kişilik Malzemeler

  • 800 g  kabak
  • 400 g  orta boy, mumsu patates
  • 8 Brüksel lahanası
  • 2 soğan
  • Zencefil 1 adet
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı masala (Hint baharat karışımı)
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 200 ml / 3/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı. sebze suyu
  • 200 ml / 3/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı. Hindistan cevizi sütü
  • 150 g / 1 fincan kestane, önceden pişirilmiş
  • 1/2 demet kişniş

Hazırlama süresi: Yaklaşık 45 dk.

Toplam pişirme süresi : Yaklaşık 30 dakika

  • Yarım yarım kesilmiş kabakları çekirdeklerinden ayırın.
  • Patatesleri soyup ufak parçalar haline getirin. Brüksel lahanasını yıkayın.
  • Soğanınızı soyun, küpküp kesin.
  • Zencefil ve sarımsağı ince ince doğrayın. İnce halkalar halinde biberlerinizi dilimleyin.
  • Tereyağınızı Staub Balkabağı döküm tencerenizde eritin.Soğan, zencefil, sarımsak ve biberi tereyağının içine ekleyin ve sürekli karıştırın.Patatesi ekleyin. Sırasıyla Zerdeçal ve masalayı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyu ve hindistan cevizi sütü ekleyin. Kabak ve patates yumuşayana kadar  yaklaşık 20 dakika kısık ateşte hafifçe pişirin, bir taşım kaynatın. Brüksel lahanası, kestaneyi ekleyerek ​​karıştırın ve 10 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tencerede tuz, karabiber ve 1-2 yemek kaşığı köriyi limon suyu ile karıştırın. Sapları iyi görünen kişniş yapraklarını seçin; ince ince doğrayın ve karıştırın. İsterseniz limon dilimleride ekleyerek aromatik bir sos hazırlayın ve bunu pilavınızın üzerine dökerek servis yapın.