• 10633_rgb_300dpi.jpg

Yaz Sebzeli Pratik Tart

6 Kişi için Malzemeler 

  • Hamur (ev yapımı- ya da fırından alabilirsiniz) tercihen tereyağlı olmasına özen gösterin.
  • 2 adet küçük kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet olgun domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Birkaç taze fesleğen yaprağı
  • 2 çorba kaşığı Zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı zencefil ( ya da tat başka bir baharat )
  • 20 cl krema
  • 1 silme yemek kaşığı hardal
  • 2 yumurta
  • Rendelenmiş parmesan talaşı
  • 4-5 dilim tercihe göre sucuk ya da sosis
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Rendelenmiş hindistan cevizi

 

Yapılışı

  • Hamuru Staub seramik turta kabına yerleştirelim üzerine fasülye, nohut gibi ağırlık yapıp kabarmasını önleyecek baklagillerden koyarak 10-15 dk fırına verelim.
  • Sırasıyla kırmızı biber, kabak, soğan, domatesi küpler halinde doğrayalım (brunoise)
  • Sarımsağı rendeleyelim.
  • Domates hariç 2-3 dk önceden ısıtılmış Zwilling tavada tüm sebzeleri 10-15 dk pişirelim.
  • Domates, zencefil,tuz,karabiber,fesleğeni ekleyin. İyice pişirin.
  • 5-8 dk Hızlı ateşte pişirin.
  • Ayrı bir kapta yumurta,krema,hardal,1 tutam tuzi karabiber,hindistan cevizini karıştıralım.
  • Fırından aldığımız hamurun üstüne önce sebze karışımı sonra da yumurtalı karışımı ekleyelim.
  • En üste rendelenmiş parmesan ve sucuk-sosis dilimlerini ekleyin
  • 30 dk 180 derecede pişirin.
  • Yanına yeşil salata ve taze fesleğen ile servis edin.
  • Afiyet olsun !