• 1-21.jpg

Staub Döküm Demir'de Ekmek Tarifi

800 gr Ekmek için Malzemeler

1 çorba kaşığı sıvı yağ

800 gr ekmek unu

120 gr çavdar unu

80 gr kepekli un

400 ml ılık süt

160 gr eritilmiş tereyağ

120 gr siyah şeker

56 gr taze maya

2 çorba kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tarçın

120 gr kurutulmuş kızılcık

90 gr ceviz

60 gr bitter çikolata

 

HAZIRLANIŞI

*Fırınınızı önceden 50-60 derece ısıya getirin, Staub döküm tencerenizin içini yağlayıp kapağını kapatıp hamurunuzu hazırlayana kadar ısınmasını sağlayın.

*Mayanızı parçalayıp ılık sütün içinde tereyağ ve şeker ile çözünmesini sağlayın. Ayrı bir karıştırma kabında unları tuz ve tarçın ile iyice karıştırın.

*Ceviz ve kurutulmuş kızılcıkları gelişine küçük küçük Zwilling bıçağınızla kesin.

*Erimiş olan mayalı karışımınızı unlu karışım ile parmaklarınıza yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.

*Kızılcık, ceviz ve çikolatayı ekleyip 10 dakika daha yoğurun.

*Fırından Staub tencerenizi çıkarıp, üstüne un attığınız hamuru tam ortaya yerleştirin. Tencerenizin kapağını kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Bu arada fırını kapatıp 1 saatin sonuna doğru 240 derecede ön ısıtma yapın.

*Hamur iki kat büyüklüğü ulaşır ulaşmaz, keskin Zwilling bıçağınız ile 3 kesik açın. Staub döküm tencerenizi 15 dakika fırına yerleştirin. Sonrasında fırının derecesini 180 dereceye indirip 40-50 dakika pişirin. Pişirme tamamlandığında Staub döküm tencerenizi fırından alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan tencerenizden çıkardığınız çikolata parçacıklı ekmeğinizi dilimleyip ılık veya soğuk tercihinize göre servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.