SIKÇA SORULAN SORULAR

Kategori

Kategori seçmek için logonun üzerine tıklayınız.

Zwilling Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Zwilling hakkında bilgi verebilir misiniz?

Zwilling J.A. Henckels 1731 yılında Almanya’nın Solingen şehrinde kurulmuş dünyada varlığını sürdüren en eski markalardan biridir.
286 yıllık tecrübe ile yüksek kalite çelikten üretilen keskin, optimum denge ile elinizin daha az yorulmasını sağlayan, keskinliğini uzun süre koruyan bıçaklarının yanısıra çelik, alüminyum ve döküm demir tencereler, PTFE, seramik ve granit kaplamalı tavalar, çatal bıçak takımları ve çok çeşitli mutfak aksesuarları üretmektedir.

2. Zwilling dünya markasının nerede mağazaları bulunuyor?

1818’de Berlin’de açılan ilk mağaza, 1924’te New York 5. Cadde’de takip ederken bugün 100’den fazla ülkede yaklaşık 400’e yakın mağazası bulunmaktadır.

3. Zwilling Türkiye'nin satış noktaları nereleridir?

2016 yılında Akmerkez’de kendi mağazasında tüm ürün çeşidini tüketicilerle buluşturmaktadır.
Bunun yanısıra Enplus, Karaca, Bernardo, English Home ve Macro Center’larda tüketicinin beğenisine sunulmaktadır.

4. İnternet satış noktalarınız nereleridir?

Hepsiburada, Morhipo, 1V1Y, Pera Bulvarı, Amavivo
Çok yakında kendi website satışımız da başlayacaktır.

5. Zwilling bıçaklarının diğer bıçaklardan farkı nedir?

ZWILLING J.A. HENCKELS, geleneksel bir şekilde, mümkün olan en üst kalitede imalat yapmak için her zaman inovatif teknolojiyi kullanmış modern bir firmadır. Bıçaklarımızı özelleştiren; içeriği ve karışımı Zwilling tarafından geliştirilen ve dünyada sadece Zwilling bıçaklarının üretiminde kullanılan özel formüllü çeliktir. SIGMAFORGE teknolojisi sayesinde bıçağı tek parçadan döverek üretir. FRIODUR özel buz-sertleştirme tekniği ile çeliğin hem sertliğini hem de paslanmaz özelliğini artırır. Kesim ağzını V- ağız şekli ile keskin ve dayanıklı kılmıştır. Tüm Zwilling ürünleri kaliteli mutfak ürünlerinin modern dizayn ile birleştiği optimum noktadır.

6. Bıçak bakımı ve temizliği nasıl olmalıdır?

Bıçakları elde yıkamayı tavsiye ediyoruz. Yağlı bir şey kesilmediği sürece deterjana da ihtiyaç yok. Elde yumuşak bir sünger ile çok rahat bir şekilde temizliğini yapabiliriz. Bulaşık makinesi, bıçakların keskinliğine ve saplarına zarar vereceğinden dolayı tavsiye etmiyoruz. Elde yıkamak en sağlıklı ve doğru yöntem.

7. Tencerelerimdeki izleri yok edebilmem mümkün mü?

Evet mümkün. Mağazamızda satılan temizleme süngerleri ile sulu bir şekilde iz oluşan bölgeleri temizleyebiliriz. Onun dışında tabanda oluşan harelenmeleri de, 1 çay bardağı sirke, yarım dilim limon ve 1 su bardağı su ekleyip kaynatarak oluşan lekelenmelerden kurtulabiliriz.

8. Tenceremin kapağı kırıldı, temin edebiliyor muyuz?

Evet edebiliyoruz. 16-20-24-28 cm olarak tekli kapak satışımız mevcuttur.

9. Tencerelerin sapları ısınıyor mu?

Gazlı ocaklarda, alev tencere tabanından taşıp kulplara kadar ulaşırsa ısınır. Olması gereken alevin tencere tabanından taşmamasıdır. Elektrikli, indüksiyonlu ocaklarda bu durum zaten oluşmamaktadır.

10. Çelik tencerelerde yapışma olur mu?

Çelik tencerelerin birinci önceliği yapışmazlık değil, uzun ömürlülük ve dayanıklılıktır. Yapışmazlık özelliği taban sayısına ve kullanım tekniğine göre değişebilir. Zwilling tencere çeşitlerinde 3-5-7 katlı tencereler mevcuttur. Taban kalınlığı arttıkça yapışmazlık özelliği de artar. Çelik tencerelerde pişirdiğimiz yemeğin yapışmaması için tencereyi çok iyi ısıtmak gerekmektedir. Tabanı iyi ısınan bir çelik tencerenin/tavanın yapışmaz özelliği artacaktır.

11. Bıçaklarım köreldi ne yapabilirim?

Mağazamızdan alacağınız bir bileyci ile evinizde çok kolay bir şekilde bileyleyebilirsiniz. Temelde 3 farklı bileyci çeşidi bulunur. Masat, pratik bileyci ve biley taşları. Nasıl kullanacağınıza dair videoları Zwilling Türkiye youtube kanalından izleyerek uygulayabilirsiniz.

12. Hangi bileyiciyi kullanmak bıçaklarım için daha iyi olacak?

Masatlar körelmiş bıçakları en baştan keskin hale getiremezler. Keskin bıçakların körelmemesini sağlar ve sürekli keskin tutar. Pratik bileyciler ev tipi olup kendi içinde de birkaç modeli vardır. Kullanımı oldukça kolaydır. Birkaç saniyede bıçaklarınızı keskinleştirebilirsiniz. biley taşları bıçaklarınız için aslında en sağlıklı ve uzun ömürlü olan yöntemdir. Su ile ıslatılıp belirli açıda bileyleme yapılır. Bıçaklar çok uzun süre keskinliğini muhafaza eder.

13. Her işte kullanacağım bir bıçak almak istiyorum, bu hangisi olmalı?

Tek bıçakla birçok işlemi yaparsak bıçak daha kısa sürede körelecektir. Dolayısıyla en az 3 bıçak ile çalışmamız hem bizim için hem bıçaklar için daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır. Bu bıçaklar 1 şef bıçağı, 2 tırtırlı bir bıçak, 3 ve son olarak da küçük soyma bıçağı. Bu 3 temel bıçak ile mutfakta birçok işinizi kolayca halledebilirsiniz. Yine de tek bir bıçak kullanmak isterseniz bu şef bıçağı olmalıdır. Çeşitli boylarda ve formlarda olduğundan dolayı seçenek fazladır.

14. Zwilling çatal kaşık bıçak takımlarında neden tatlı bıçağı olmuyor?

Zwilling bir Alman firması, Almanlar kendi mutfaklarında tatlı/kahvaltı bıçağı kullanmadıkları için setlerinde de küçük bıçak olmuyor. Tüm setler için olmasa da birçok modele uyabilecek tekli küçük bıçakları Zwilling Akmerkez mağazamızda tüketicilerin beğenisine sunmaktayız. Setlerinizde tatlı/kahvaltı bıçağı olarak ekleyebilirsiniz.

15. Ürünlerinizin garanti süresi nedir?

Tüm çelik ürünlerimizin paslanmaya karşı ömür boyu garantisi vardır. Özellikle bıçaklarda paslanma ve sap garanti kısmına dahildir. Kullanıcı hatalarından oluşan sorunlar (kırılma, ezilme vs.) garanti kapsamına girmemektedir. Ayrıca bıçakların kullanım sıklığına, ne kesildiğine ve şekilde temizlendiğine bağlı olarak körelmeleri normaldir. Bıçaklarımızı belirli periyotlarda bileylemek gerekmektedir.

Staub Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Staub hakkında bilgi verebilir misiniz?

STAUB, 1974 yılında Fransa’nın zengin zanaatkarlık tarihi ve mükemmel mutfağıyla ünlü Alsace bölgesinde Francis Staub tarafından kuruldu. STAUB logosundaki leylek, Alsace’ın geleneksel sembolü ve şirketin tarihi, karakteri ve kimliğinin bir simgesi. Bugün bütün döküm demir mutfak ürünlerimizin tamamı Fransa’da üretiliyor. STAUB, Paul Bocuse dahil dünyanın en ünlü şeflerinin çoğunun tercih ettiği marka. Ürünlerimiz, kusursuz kalite garantisi sunar ve prestijli restoranların, evlerin mutfaklarında ve sofralarında günlük kullanımla kendini kanıtlamıştır. Haziran 2008’de STAUB, üstün kaliteli bıçak ve mutfak gereçlerinde uzman Alman ZWILLING grubunun bir üyesi oldu.

2. Döküm demir ürünlerin ilk kullanımını adım adım sıralayabilir misiniz?

  • 1. Kutudan çıkardığınız Staub Döküm Tencerenizin üzerindeki etiketleri alıp, sudan geçirip kurulayınız.
  • 2. Tencerenizi kuruladıktan sonra orta ateş üstünde ısıtıp, sıvı yağı 3-5 dk. buharlaştırınız.
  • 3. Kalan yağı peçete yardımı ile temizleyiniz. Tencereniz yapışmazlık özelliği kazandı, kullanıma hazır.

Bununla ilgili videoyu Staub Döküm Tencerelerinin Kullanım ve Temizlik linkinden inceleyebilirsiniz.

3. İlk kullanım sonrası temizlik ve bakım nasıl yapılmalıdır?

  • 1.Pişirmeden sonra tencere soğuduğunda, sıcak su ve bulaşık deterjanıyla yıkayın ve temiz bir bezle tamamen kurulayın.
  • 2.Kaldırmadan önce tencerelerin açık havada kurumasına izin verin.
  • 3. Kuruduktan sonra bir damla yağı tencerenizin üzerine yayın, emmesine izin verin. Yüzey için nemlendirici krem görevi görecek tamamen emecektir.

Bununla ilgili videoyu Staub Döküm Tencerelerinin Kullanım ve Temizlik linkinden inceleyebilirsiniz.

4. Mat siyah emaye nedir?

Çok katlı emaye temel olarak camdan oluşur ve son derece dayanıklı, oldukça uzun ömürlü bir üst yüzey ortaya çıkarır. Ayrıca iç taraftaki emaye, kaygan (parlak) şekilde değil pürüzlü (mat) şekilde uygulanmıştır.

5. İç kısımdaki mat siyah emaye ne işe yarıyor?

Bu mat siyah emaye bir mikro ızgara yapısını andırır ve oldukça lezzetli ızgara aromaları ve yumuşak, sulu bir pişirme sağlar. Pürüzlü emayenin aralıklarında biriken sıvı, aromanın en konsantre halidir, yani enfes bir sos için mükemmel bir zemindir.

6. Mat siyah pişme alanı ne gibi faydalar sağlar?

Hafif kızartma sırasında, lezzeti belirleyen çeşitli ızgara aromaları ve benzersiz bir kabuk oluşur. Bu esnada pişen malzemenin iç kısmı yumuşak ve sulu kalır ve tabana yapışmaz. Bunun dışında iç taraf çizilmeye karşı son derece dayanıklıdır ve kullanımdan sonra oldukça kolay şekilde temizlenir.

7. Staub kapaklarının altındaki noktacılar ne işe yarar, sırrı ve diğer dökümlerden farkı nedir?

Kapakların altında bulunan Staub markasının geliştirmiş olduğu noktacıklar sayesinde Aroma yağmuru oluşur. Aroma yağmuru, Staub döküm tencerelerin içerisindeki devamlı nem döngüsü yaratır. Nem yükselir ve pişen malzemenin üzerine tekrar damlar. Bu durum homojen bir nem dağılımı sağlar ve doğrudan yemeğin lezzetine ve kıvamına katkıda bulunur.

8. Aroma yağmuru nasıl oluşur?

Burada STAUB'un geliştirmiş olduğu kapak teknolojisi oldukça önemli bir görev üstlenir: Kapak kendi yüksek ağırlığıyla tencereyi hayli sıkı bir şekilde kapatır. Böylece, pişirme sırasında buharlaşan nem, pişen malzemenin mükemmel aroması ve baharatlarla tencerenin içerisinde kalır. Nem kapağın iç kısmında yoğunlaşır ve muntazam şekilde dağıtılmış noktacıklardan pişen malzemenin üzerine tekrar damlar. Bu etki kapağın üzerine buz parçaları koyarak güçlendirilebilir.

9. Aroma yağmurunun faydaları nedir?

Nemin etkili işlevi yemeğin mükemmel şekilde sulu ve yumuşak kalmasını ve aromaların oldukça yoğun olmasını sağlar. Ayrıca pişen malzeme yanmaz ve buğulama sırasında neredeyse hiç dikkat gerektirmez.

10. Döküm demir ürünler nasıl temizlenir?

Maruz kalınacak olan yüksek ısı, basınçlı su ve kimyasal temizleyici maddelerin ürünlerimizin rengine ve tabanına verebileceği zararı göz önünde bulundurarak bulaşık makinasında yıkanmasını tavsiye etmiyoruz. Süngerin yumuşak tarafı ve bir bulaşık deterjanı ile yıkamak çok daha uzun ömürlü kullanım sağlayacaktır.

11. İndüksiyona uyumlu mudur?

Staub döküm demir ürünlerin tümü indüksiyon dahil tüm ocak türlerine uyumludur.

12. Ürünleri fırında kullanabilir miyiz?

Evet, kullanabiliriz. 250 dereceye kadar fırında pişirme yapabiliriz. (Ahşap saplı tava hariçtir)

13. Neden daha sağlıklı pişirme yapabiliyor?

Döküm demir ürünler tamamen sağlıklı materyalden üretiliyor. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tamamen el yapımı, Fransız üretimi sağlıklı ürünlerdir.

14. Tencere ve tavaların sapları ısınır mı?

Ürüner tamamen döküm demir olduğu için kulpları ısınır ancak kolaylıkla dokunabilmeniz için tasarlanmış olan tencere kulbu özel slikon kılıfları mevcuttur.

15. Döküm demir tencerede ne tür yemekler pişirebilirim?

Özellikle güveç tarzında yemekler çok tercih edilse de pilav, sote, dolma, reçel, ekmek gibi tüm yemek türlerini pişirebileceğiniz bir alan sunmaktadır. Yüzeyinin özelliği sayesinde ''Aroma Hafızasına'' sahiptir. Bu sayede aynı tür yiyecekler bir sonraki pişirmede daha lezzetli olmaktadır.

16. Tencereyi/tavayı düşürürsem kırılır mı?

Ürünler materyal olarak demir olduğu için kırılması çok çok düşük ihtimal olsa da imkansız değildir. Ürünler yavaş yavaş ısıtılmadığında, ani ısı artışına maruz kalındığında da çatlamalar görülebilir.

17. Dışındaki boya zamanla bozulur veya atar mı?

Dış kaplaması çift kat dayanıklı organik boya ile kaplanmıştır. Çok kesici ve sert bir materyale çarpmadığı sürece boyanın aşınması çok zordur.

18. Staub tavada et pişirirken yapışma olur mu?

Grill tavayı ocak üzerinde kısık ateşte ısıtmaya başlatıyoruz. Kademeli olarak ısıyı arttırıyoruz ve tavamızın iyice kızmasını bekliyoruz. Elimizi tavaya yaklaştıramayacak kadar ısıttıktan sonra etimizi tavaya bırakıyoruz. İlk etapta kızgın tavadan dolayı yapışacaktır. Burada yapmamız gereken, tavanın eti bırakmasını beklemek. Etin kalınlığına ve cinsine göre bu süre değişmektedir. et tavadan kolayca ayrıldıktan sonra diğer taraf için de aynı işlemi uyguluyoruz. Bu işleme mühürleme denir ve mühürleme sonrasında etin iyi yüzeyi de yapışmayacaktır artık tavaya. sonrası eti pişirme şeklinize göre size bağlıdır.

19. Staub'da yapılabilecek yemek tariflerine nereden ulaşabiliriz?

www.zwilling.com.tr web adresimiz üzerinden tariflerimize ulaşabilirsiniz. Videolu tariflerimiz ise ''Staub Türkiye'' sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

20. Uzun süreli kullanım için dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

  • 1. Kullanılan ısı kaynağı ne olursa olsun (elektrik, gaz, indüksiyon), emaye kaplamalı dökme demir kaplar termal şok ve muhtemel hasarlara karşı yavaşça ısıtılmalıdır.
  • 2. Staub tencerenizin taban boyutuna denk ya da daha küçük bir alev boyutu ya da ısıtıcı seçin. Ocak alevlerinin tencerenin kenarlarından taşmasına izin vermek, renk kaybına ya da emayenin zarar görmesine neden olabilir.
  • 3. Ahşap ya da plastik gereçler kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
  • 4. Boş bir tencereyi fazla ısıtmayın; bütün pişirmeler gözetim altında yapılmalıdır.
  • 5. Yanık riskinden kaçınmak için, her zaman tencere tutacağı ya da fırın eldiveni kullanın.
  • 6. Sıcak bir kabı korumasız bir yüzeye koymayın.
  • 7. Çamaşır suyu ya da aşındırıcı deterjanlar kullanmayın.
  • 8. Kulplar ve saplar kullanım nedeniyle gevşeyebilir. Ara sıra sıkılığını kontrol edin ve gerekirse yeniden sıkıştırın.

Miyabi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Miyabi nerede üretilir?

Miyabi Dünya'nın en iyi kalite çeliğinin çıkarıldığı Japonya'nın Seki kentinde üretilmektedir.

2. Miyabi el yapımı mıdır?

Miyabi tamamen el yapımı değil, kısmen bazı noktalarında el işçiliği vardır. 60% el yapımı diyebiliriz.

3. Temizlik ve bakımı nasıl yapılır?

Bulaşık makinasında yıkamaya uygun mudur? Miyabi ürünleri kesinlikle bulaşık makinasında yıkanmamalıdır. Karbon oranı yüksek olduğundan, elde yıkanmalıdır.

4. Miyabi'nin en göze çarpan özelliği nedir?

Kesinlikle keskinliği ve keskinliğini çok uzun süre muhafaza etmesidir.

5. Nasıl bileylemek gerekir?

Miyabi bıçakların karbon oranı yüksek olduğundan dolayı masat ya da pratik bileyci ile bileylemek uygun değildir. Sadece biley taşlarında bileylemek gerekir.

6. Hangi biley taşını kullanmalıyız?

Miyabi'nin hangi serisine sahip olduğunuza göre ve bıçağın körelme derecesine göre farklılık gösterir. Her halükarda biley taşı ile biley yapılmalı. En az 1000 gritli bir taş ile bileyleme yapılmalıdır.

7. Grit sayısı yüksek taş daha iyi bir biley taşı mıdır?

Daha iyidir diyemeyiz. Kullanım durumuna göre değişir. Ağzı çok körelmiş bir bıçak için 8000 gritlik bir taş bir şey ifade etmez. Bıçağın ağzını açmayacaktır. Bıçağın körelme derecesine göre biley taşını tespit etmeliyiz. Çok körelmiş bir bıçak için 1000 gritlik taş uygunken, kademeli olarak yükselttiğimiz ve keskinleşen bir bıçak için parlatma işeminde 8000'lik bir taş mükemmel olacaktır.

8. Miyabi'yi sadece profesyonel şefler mi kullanır?

Hayır, Miyabi'yi profesyonellerin yanısıra mutfağa meraklı kişiler, ev hanımları, hobi şefler de kullanıyor.

9. Çok keskin olduğu için elimizi kesmez miyiz?

Bıçak ile oluşan kazaların çoğu kör bıçaklardan kaynaklanır. Doğru kesim tekniği ile elinizi kesmeniz mümkün değildir. Keskin bıçak değil, kör bıçak tehlikelidir.

Schott Zwiesel Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Ürünlerin kırılmama garantisi var mıdır?

Hayır, kırılmama garantisi yoktur. Kırılmaya karşı ekstra dayanıklı serileri mevcut fakat kırlmama garantisi yoktur.

2. Set olarak mı satılır bardaklar?

Hayır, tüm schott Zwiesel bardaklarımızı tek olarak satın alabilirsiniz.

3. Aldığım ürünün devamını daha sonra bulabilir miyim?

Evet, o an için elimizde yoksa bile daha sonra sipariş ile getirtebiliyoruz.

4. Fiyat farkları neden oluşuyor?

Materyaline ve üretim tekniğine göre fiyatlar belirleniyor. Kristal serilerin, tamamen el yapımı üfleme serilerin fiyatları daha yüksek olabiliyor.

5. Bulaşık makinasında yıkamaya uygun mudur?

Evet, bulaşık makinasında yıkamaya uygundur.

6. Tüm seriler mağazanızda var mıdır?

Tüm serileri sergilememiz metrekare açısından uygun olmadığı için belirli periyotlarla elimizdeki serileri güncelliyoruz. İstediğiniz seri için mağazamızla irtibata geçerek sipariş edebilirsiniz.

7. 'Tritan Protect'' nedir?

Tritan Portect Schott Zwiesel markasının almış olduğu bir patenttir. Tritan, camın üzerinde görmediğimiz bir katmandır ve bardağın muhteşem parlaklığa sahip olmasına, daha zor kırılmasına, bulaşık makinasında çizilip deforme olmasına izin vermeyen dolayısıyla dayanıklılığının ve uzun süreler kadehlerinizin ilk günkü gibi kalmasını sağlayan bir katmandır.

BSF Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. BSF markasını kısaca tanıtabilir misiniz?

BSF de bir Alman firmasıdır ve Zwilling'in satın aldığı markalardan biridir. Tamamen paslanmaz çelik ürünler üretir. Zwilling de BSF de 18/10 paslanmaz çeliklerden üretilir.

2. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygun mudur?

Evet, bulaşık makinasında yıkanabilir.

3. Fırında kullanıma uygun mudur?

Tamamı paslanmaz çelikten oluşan ürünler fırında kullanıma uygundur.

Ballarini Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Ballarini hakkında kısaca neler söyleyebiliriz?

1889 Yılında İtalya'da kurulmuş tencere, tava üreticisidir. 2015 Yılında Zwilling tarafından satın alınan marka bünyeye katılmıştır.

2. Ballarini tavalarında ne tür kaplamalar kullanılır?

Alüminyum, Granit, Teflon, Keravis, Seramik gibi çeşitler bulunmaktadır.

3. Ballarini tencere ve tavalarının ön plana çıkan özelliği nedir?

Yapışmazlık ve italyan üretimidir.

4. Bulaşık makinasında yıkamaya uygun mudur?

Evet, bulaşık makinasında yıkamaya uygundur.

5. Metal gereç kullanabilir miyim, iç yüzeyi zarar görür mü?

Hayır zarar görmez. Tüm modellerinde metal gereç kullanabilirsiniz, iç yüzeyi zarar görmeyecektir.

6. Fırında kullanıma uygun mudur?

Ballarini'nin Portofino serisini fırında kullanabilirsiniz. Metal saplı olduğu için uygundur.

7. Neden Ballarini tava/tencere kullanmalıyım?

Tüm ballarini tava ve tencereleri kolay temizlenir, bulaşık makinasına girer, her türlü gereç ile kullanılır. Metal çatal bıçak dahildir. Kesinlikle yapışma olmaz. Yağ kullanmadan pişirme yapabilirsiniz. Temizlik, kullanım alanı ve pişirme konforu olarak eşsiz bir seçenek sunuyor Ballarini.

8. Tavaların kapakları var mıdır?

Hayır tavalar kapaksız olarak satılmaktadır ancak tüm boylar için kapakları ayrı olarak alabilirsiniz.

9. Garanti süreleri ne kadardır?

Serisine bağlı olarak değişmekle birlikte 5 ve 10 sene garanti süreleri vardır.

Demeyere Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Demeyere hakkında kısaca neler söyleyebiliriz?

Zwilling'in 2008 yılında satın aldığı, profesyonel kalitedeki ürünlerini Belçika'da üreten bir Belçika markasıdır.

2. Demeyere profesyonel kalitedeki ürünlerinin ön plana çıkan özelliği nedir?

7 kat tabanlı çelik tencere ve tavalar üretmesi (John PAWSON serisi ) en büyük özelliğidir.

3. Bu özelliğin faydası nedir?

7 kat tabanlı ürünlerinde yanma ve yapışma oluşmaz. Kalın taban sayesinde yemekleri yakmadan ve yapıştırmadan pişirir.

4. Kaplamalı ürünler gibi yapışmaz özellikte midir?

Evet, tıpkı diğer kaplamalı ürünler gibi yapışma olmaz ve üzerinde herhangi bir kaplama yoktur.

5. Bulaşık makinasında yıkamaya uygun mudur?

Evet, bulaşık makinasında yıkamaya uygundur.

6. Metal gereç kullanabilir miyiz?

Evet, metal gereç kullanabilirsiniz, herhangi bir çizilme oluşmaz.

7. Kulpları ısınır mı?

Gazlı ocaklarda, alev tencere tabanından taşıp kulplara kadar ulaşırsa ısınır. Olması gereken alevin tencere tabanından taşmamasıdır. Elektrikli, indüksiyonlu ocaklarda bu durum zaten oluşmamaktadır.

8. Fırında kullanıma uygun mudur?

Evet, fırında kullanabilirsiniz.

9. İndüksiyonlu ocakta kullanılır mı?

Evet, tüm ocak tiplerinde olduğu gibi, indüksiyonlu ocaklarda da kullanılabilir.

10. Neden Demeyere almalıyım?

Demeyere ürünlerin tümü Belçika'da üretilir. Tüm ürünleri bulaşık makinasına/fırına girer, tüm ocak tiplerinde çalışır. Kaplama olmadığı için çizilme aşınma sorunu olmayacaktır. Yanma yapışma olmaz, çok sağlıklı ve çok uzun ömürlü dayanıklı evladiyelik ürünlerdir.